La Cursa

La Cursa de muntanya de Riells del Fai és una iniciativa que neix de corredors, muntanyers i veïns de Bigues i Riells i voltants amb la intenció d'organitzar una cursa que mostri els espectaculars paisatges que formen els Cingles de Bertí i així donar a conèixer aquest esplèndid racó del Vallès Oriental.
Des del pintoresc poble de Riells, passant per l'emblemàtic monestir de Sant Miquel del Fai i el seu impressionant salt d'aigua del riu Tenes, recorrerem una petita part del GR5 per tombar cap a la tècnica, espectacular i dura pujada que ens portarà fins la masia de l'Unyó....penseu que a estones necessitareu de les mans per progressar!

Per aquesta edició, degut a exigències mediambientals hem hagut de variar notablement el recorregut, però no per això ha perdut espectacularitat...ans el contrari!

Així doncs un cop a la Masia de l'Unyó seguirem pujant per la pista que ens portarà a la Masia del Soler de Bertí per trobar nous corriols amb espectaculars vistes, baixades ràpides pels qui més els agrada fer l'animal, i novament pujades per arribar al punt mes alt de la Cursa, el cim de Puigfred.

Passat aquest punt i ja de baixada resseguirem el tècnic pedregar que ens portarà fins a Sant Pere de Bertí i seguirem pel frondós bosc que ens portarà al Castell del Clascar on trobarem un dels avituallaments.

Seguirem baixant fins la masia de Cal Mestret per novament encarar una curta però a aquestes alçades forta pujada que ens portarà al Puig Ciró i des de on molt aviat encararem la tècnica i revirada baixada del grau de Montmany.

Ara ja només ens queda l'últim esforç abans de la baixada al poble i, el que sens dubte serà la pujada més dura de la cursa que ens portarà al cim amb el mateix nom que el santuari, el cim de Puiggraciós.

Estem segurs que serà una cursa i un recorregut que no oblidareu per la seva duresa però
també pel seu encant.

No hi podeu faltar!!!